Michael Jordan

Chicago, augustus 2004; beeld van Michael Jordan voor het United Center (foto: René Hoeflaak)

Chicago, augustus 2004; beeld van Michael Jordan voor het United Center (foto: René Hoeflaak)

Deze week werd Michael Jordan vijftig jaar. Bijna negen jaar geleden zocht ik hem op. Ik zie hem nog staan voor het United Center, de thuisbasis van de Chicago Bulls. Als versteend. Achter zijn eigen hand- en voetafdrukken. Vanaf het centrum van Chicago liep ik anderhalf uur lang door exotische wijken en minder exotische wijken als Ukranian Village. Aan de West Chicago Avenue kwam maar geen eind. Op de hoek van de West Madison Street zag ik hem al staan. Op een kille plek aan het einde van een parkeerplaats. Een Michael onwaardige plek. Maar de wandeling meer dan waard. Net zoals het voormalige adres van Al Capone en Hillary Clinton, het Vietnam Art Museum, Cloud Gate, de Navy Pier of de Buckingham Fountains, de Buddy Guys Legends Bar en zoveel andere plekken in Chicago. Lees meer over mijn weekje Chicago in 2004 op www.reisomdewereld.nl/chicago-enjoy-your-visit/.

Chicago, augustus 2004. De wijk Ukranian Village (foto: René Hoeflaak)

Chicago, augustus 2004. De wijk Ukranian Village (foto: René Hoeflaak)

Categorieën:Stad en land

Tagged as: , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s