Haarlem: MediaNetwerk Event

Vanavond bezocht ik het negende Nederlandse MediaNetwerk Event. Een avond met korte presentaties en gesprekken met vernieuwers, prijswinnaars en gasten uit de media georganiseerd door het Nederlandse MediaNetwerk. Met tienduizend leden één van de grootste sociale netwerken voor de Nederlandse en Vlaamse media.

Haarlem, vanavond:  Jelle Kolleman vertelt op het podium van het Patronaat over zijn nieuwste plannen (foto: René Hoeflaak)

Haarlem, vanavond: Jelle Kolleman vertelt op het podium van het Patronaat over zijn nieuwste plannen (foto: René Hoeflaak)

Het event in een vol Patronaat in Haarlem begint met een kort interview met Erica Bronkhorst, directeur ANP Press Support. “Ondersteunend beeldmateriaal” is essentieel voor het persbericht anno 2013, aldus Bronkhorst. Vernieuwer en winnaar van vele reclameprijzen Jelle Kolleman benadrukt in “zijn” acht minuten het belang van films en reviews bij online marketing. Vormgever Henk Marseille laat zien waarom het design van zijn Trouw is verkozen tot European Newspaper of the Year. “Infographics worden steeds belangrijker” aldus Marseille. Interessant maar van andere orde is de presentatie van Ian Rooker, COO van FD Mediagroep. Hij laat de digitale ontwikkeling en ambities van het FD zien. Inspirerend en ontwapenend is het optreden van de Haarlemse Puong Do, oprichtster van Layer Gloss. Onlangs werd Layer Gloss door het toonaangevende Amerikaanse Wired uitgeroepen tot The Hottest Startup. “Met Layer Gloss kan iedereen zonder technische kennis een app bouwen” zo herhaalde Puong Do. De avond eindigt met de presentatie van het onderzoek naar de invloedrijkste Nederlandse Mediamensen. Het onderzoek is uitgevoerd door MediaNetwerk onder 25.000 respondenten in de mediawereld. Geheel in stijl en dus in hoog tempo telt muziekproducent en MTV director Eric Kross af van nummer veertig naar de winnaar, John de Mol. Hij eindigt voor Matthijs van Nieuwkerk. Televisiepersoonlijkheden beheersen de media top veertig. “Televisie blijkt nog steeds het invloedrijkste medium” zo concludeert onderzoeker Rob Does na afloop van de bekendmaking. Een licht ontnuchterende conclusie aan het eind van een korte, bondige, informatieve, vluchtige maar vooral inspirerende avond. 

Art Director van dagblad Trouw op het podium van het Patronaat (foto: René Hoeflaak)

Art Director van dagblad Trouw op het podium van het Patronaat (foto: René Hoeflaak)

Categorieën:Stad en land

Tagged as: , , ,

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s