Amsterdam: Nut en genoegen

Amsterdam, vanochtend; Op weg naar mijn werk wandel ik bijna dagelijks over het pad tussen Changiweg en Haarlemmerweg langs de rand van volkstuinencomplex Nut en Genoegen/Sloterdijkermeer (foto: René Hoeflaak)

Twee, drie maal per week wandel ik een ommetje en geniet ik van rondvliegende groene papegaaien langs de randen van de Amsterdamse wijk Bos en Lommer en de groene en fraaie volkstuinen langs de Haarlemmerweg en het Westerpark. Maar ineens hing het er; Het protest-spandoek in volkstuinencomplex Nut en Genoegen (Sloterdijkermeer) tegen de uitbreiding van de A10. Maar…juist op het moment dat ik mij voorneem hier eens dieper in te duiken, hangt het er niet meer. Ineens was het spandoek verdwenen. Reden te meer om er een berichtje aan te wagen. Want, hoe zit het nu precies? Enige tijd geleden kondigde Groen Links wethouder Maarten van Poelgeest aan de nieuwe woonwijken in het Westelijk Havengebied rond 2030!! met het centrum van Amsterdam te willen verbinden met de aanleg/uitbreiding van de A10, dwars door het in 1920 opgerichte Volkstuinencomplex Nut en Genoegen (een naam die overigens niet zou misstaan als plantage langs de Surinaamse Commewijnerivier).  Gevolg; Genoegen sloeg om in ongenoegen en, u raadt het, een spandoek langs mijn dagelijkse wandelroute. Vorige week meldde zowel het Parool als AT5 dat de aanleg van de geplande snelweg van de baan is. Dit in verband met een wijziging in de structuurvise van de dienst Ruimtelijke Ordening van de gemeente Amsterdam, zo luidt het nieuws . En zo keerde de rust en vooral het genoegen weer terug. En zo verdween ook “mijn” spandoek. Het spandoek kan echter nooit ver weg zijn. Want de aanleg van de weg is nog niet helemaal van de baan. Van Poelgeest en zijn ambtenaren gaan namelijk onderzoeken of de weg mogelijk vierhonderd meter verder kan worden aangelegd. Vooruitgeschoven en verschoven ongenoegen??? De kans is dus aanwezig dat ik het spandoek, vandaag of morgen, op een ander hek of aan een andere gevel zal terugvinden. Ik houd u op de hoogte. Maar de de eerlijke vinder mag zich uiteraard ook melden?!

Amsterdams Nut en Genoegen vanochtend; Spandoek aan het hek weg, of… verplaatst (foto: René Hoeflaak)

Categorieën:Stad en land

Tagged as: , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s