De torenhoge ambitie van Nunspeet

De transferiumtoren van Nunspeet (foto: René Hoeflaak)

Net als Rotterdam en Amsterdam heeft het Gelderse Nunspeet een transferium. Het Veluwetransferium om precies te zijn. Maar wat Rotterdam en Amsterdam niet hebben is een transferiumtoren. Die staat namelijk op het Veluwetransferium, zo zag ik vanochtend met eigen ogen. De Pyramide van Austerlitz, als eerbetoon aan Napoleon, is mij bekend, maar de transferiumtoren van Nunspeet…? Een onverwacht leermoment, op deze druilerige morgen. Ik wacht in het huisje voor de toren op een bus die maar niet komt. Tijd voor aktie. Twee minuten later en dertig meter hoger sta ik op een wiebelend plateau, bovenin de toren. Net als de webcam beneden draai ik van Noord naar Oost en van West naar Zuid.  Groene boomtoppen van de Veluwe tot aan de horizon. Ook in de herfst. Het zomeraanzicht heb ik nog tegoed, via de webcam op http://nunspeet.net/webcam.html“De gemeente Nunspeet heeft hoge ambities”, zo lees ik op de site van de gemeente. Dertig meter hoog. Het wil de burger gelegenheid bieden de Veluwe op allerlei manieren te ontdekken, bijvoorbeeld via de uitkijktoren uit 2002. Een eerbetoon aan de Veluwe. De bus komt eraan. Ik ga bomen zagen in de Leuvenumse bossen.

Hulshorst, gemeente Nunspeet, vanmiddag; De Leuvenumse Bossen (foto: René Hoeflaak)

Categorieën:Stad en land

Tagged as: , ,

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s