Hop in Natuurreservaat Voornes Duin

De wandelsite www.ontrack.nl  verrast mij toch iedere keer weer aangenaam met fraaie wandelingen. Vanmiddag dus met de “Luistervink” wandeling.  Dit is een 12 km.  lange wandeling door het natuurreservaat Voornes Duin bij het Zuid-Hollandse Rockanje. We (zwager Willem en ik) lopen afwisselend over bos- , duin- en zandpaden, langs vogel- en schapeweiden, strand en de zee. En dat alles onder een lentezonnetje op maat. Vooral het Breede Water, het meer tussen de oude en nieuwe (vanaf de jaren twintig) zeegrens, is een stuk – zeker voor Nederlandse begrippen- natuur waar we heel zuinig op moeten zijn.  Het blauwe, afgeschermde water is een broedplaats voor vele vogels. Om een indruk te krijgen; zie: www.vogelhut.nl . Vooral de Aalscholver is dominant aanwezig.

Het Breede Water, bij Rockanje vanmiddag (foto: René Hoeflaak)

De dichtbegroeide bebossing, slingerende lianen, de geur van Hop en het fraaie an aanhoudende vogelgezang in landgoed Strypemonde doet ons zelfs, met een beetje fantasie, denken aan de Surinaamse jungle. Of komt dit door de Hop?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s