Arhus; Een bliksembezoek aan Scandinavië

Gisteravond teruggekeerd van een lang weekend – op familiebezoek- in  Arhus, Denemarken. Direct na de Duits- Deense grens bij Flensburg, heb je het idee dat je Scandinavië binnenrijdt. En eigenlijk is dat natuurlijk ook zo.  De bomen langs de snelweg ogen geler en kaler. Het lijkt alsof de herfst drie weken vooruit loopt. Maar dat niet alleen; Af en toe een roofvogel boven de weg,  glooiend, groen en weids landschap, berkenbomen, knackerbrød plaatsnamen en minder autoverkeer. In Arhus zelf is het gezellig winkelen en eten. We besluiten de zaterdag met een wandeling door het park en langs het  strand bij de haven.  Zaterdagvond zien we Denemarken met 1-0 winnen van Zweden. Doelpunt; Jakob Poulsen van AGF. Na een ontbijt met verse broodjes van de Turkse buurtbakker keren we zondag weer huiswaarts. Binnen acht uur staan we in Almere.  Het traject Almere-Rotterdam verloopt minder voortvarend en duurt bijna drie uur (bijna de helft van tijd Arhus-Almere!!!).  De A4 is afgesloten, omleiding via de A44, zware regenval, onweer,  harde wind en lange files.

De woele branding van de baai van Arhus, zaterdagmiddag. (foto: René Hoeflaak)

De woele branding van de baai van Arhus, zaterdagmiddag. (foto: René Hoeflaak)

Categorieën:Stad en land

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s