Pietermanskerkje; weer wat geleerd

De wandelingen van www.ontrack.nl smaken naar meer. Vandaag de route Munnikendevel in en bij Zwijndrecht bewandeld. Zwijndrecht heb ik eigenlijk altijd  wel een beetje onderschat. Los van uitwedstrijden bij Groote Lindt, Pelikaan en Bakestein etc. had en heb ik er eigenlijk vrij weinig mee. Zwijndrecht heeft me vandaag echter aangenaam verrast. Neem het Arboretum Munnikepark. Tot vanmiddag nooit van gehoord. Een schitterend park met vele kleurrijke rozen, struiken en bomen. En dan het “jonge” Develbos met

Het Pietermanskerkje in Zwijndrecht. (foto: René Hoeflaak'

Het Pietermanskerkje in Zwijndrecht. (foto: René Hoeflaak'

greppelpaden langs de Devel.  En vlakbij het spoor en de A16 loop ik zowaar langs een bijna zevenhonderd jaar oud kerkje. Dit Pietermanskerkje is in de jaren tachtig gerestaureerd en is het enig overgebleven gebouw van het vroegere dorp Heer Oudelands Ambacht. (weer wat wijzer!!). Het kerkje doet een beetje denken aan een kerkje in een dorpje ergens in het zuiden van de VS.

Categorieën:Stad en land

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s