Interview: Leonie Meijer

Voor Maxazine.nl sprak ik vorige week met singer-songwriter Leonie Meijer. Voor het schrijven en opnemen van haar album ‘Perfect Solitude’ sloot Leonie zich ruim een half jaar af van de buitenwereld. Uitgerekend in de periode dat haar nieuwe single ‘Hoe kan je zonder mij’ uitkwam en Leonie de wijde Nederlandse muziekwereld in wilde trekken met onder meer een tournee was daar de corona crisis. Met als gevolg een ‘gedwongen’ verlenging van haar ‘solitude’.

Perfect Solitude

Leonie:  ‘Ik was weliswaar gewend lang en alleen thuis te zijn om te schrijven voor mijn laatste CD, met – toeval bestaat niet- de nu ironische klinkende naam ‘Perfect Solitude’, maar maak ik mij nu echt wel zorgen over de toekomst. De corona crisis werkt wel op mijn gemoed, moet ik zeggen. Ik wilde de eerste weken van de crisis dan ook niet zingen of schrijven.

Uitlaatklep

Zoals gezegd kwam de corona crisis op het moment dat Leonie juist haar lange eenzame verblijf voor het schrijven van haar CD wilde verruilen voor optredens. Dat valt haar zwaar: ‘Optreden is een wezenlijk concrete uitlaatklep voor mij. Er is immers niets mooiers voor mij dan met muziek de verbinding maken met mijn publiek. Het is voor mij een hele natuurlijke cyclus; het schrijfproces wordt altijd gevolgd door een periode van optreden, dat je het kunt delen en je kunt uiten.  Dat valt nu weg. Ik wil er niet te veel over nadenken hoe lang dit nog gaat duren’.

Dit interview met Leonie waarin ze onder meer vertelt over wat haar inspireert, haar nieuwe single en haar radio optredens, kan je hier verder lezen op de website van Maxazine.

Categorieën:Stad en land

Tagged as: , , ,

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s