USA, Texas: Vonlane bus

2 mei 2019: graag neem ik je mee de Texaanse snelweg op. Maar wel met de Vonlane Bus, ‘a private jet on wheels’ en ‘a new way to travel in Texas’, zoals de busmaatschappij zichzelf presenteert. Stevige uitspraken waaraan –eerlijk is eerlijk- geen woord is gelogen, zo ondervond ik zelf tijdens mijn twee ritten met de Vonlane bus vorige week.   

Vonlane Bus

22 april 2019, USA, Texas, Houston: Vonlane bus bij vertrekpunt Hyatt Regency (foto: René Hoeflaak)

De Vonlane busmaatschappij werd in 2014 opgericht door Alex Danza, als het ontspannen en zorgeloze alternatief voor de Texaanse lijnvluchten en de stress van de drukte op de snelweg. De eerste Vonlane busrit reed op 5 mei 2014 van  Dallas naar Austin. Inmiddels voert Vonlane dagelijks pendeldiensten uit tussen de Texaanse steden Austin, Dallas, Fort Worth, Houston en San Antonio en heeft het 90 werknemers in dienst. Oprichter Alexa Danza werd in 2018 uitgeroepen tot ondernemer van het jaar in de regio South West Texas.

‘Passenger first’

Vonlane voert – zo is te lezen op de website- een zogenaamde ‘passenger first’ strategie waarbij gemak, service en dienstverlening voorop staat. Dat begint bij het boeken en eindigt op het eindstation. Boeken en het stellen van vragen, bijvoorbeeld zoals in mijn geval vanuit Nederland, gaat eenvoudig en kan op diverse manieren. Rechtstreeks op de gebruikersvriendelijke, informatieve en overzichtelijke website, per mail, telefonisch of chattend. Zo stelde ik mijn vragen en boekte ik mijn eerste rit van Houston naar Austin enkele maanden voor vertrek al chattend vanuit Nederland. Ver weg van de –mij toen nog onbekende- Texaanse snelweg.

De Vonlane Bus, 27 april 2019 (foto: René Hoeflaak)

Rockster of presidentskandidaat

In tegenstelling tot bijvoorbeeld de doorgaans minder centraal gelegen terminals van bijvoorbeeld Greyhound, vertrekken en arriveren de Vonlane bussen – zonder tussenstops- op centrale plekken in de stad zoals de Hyatt Regency in Houston en het Marriot Rivercenter Hotel in San Antonio. Eenmaal ingestapt en aan boord, voel je je al snel een gearriveerde rockster of presidentskandidaat op (verkiezings)tournee.

22 luxe stoelen

Zo beschikt de Vonlane bus over slechts 22 luxe en ruime stoelen in plaats van de normaal gangbare 56 stoelen en een ruim en schoon toilet, is er een snelle WIFI verbinding, kan je je telefoon opladen, tv kijken, is de temperatuur precies goed en legt een vriendelijke boordsteward(ess) je voortdurend in de watten. Met een keuze aan snacks en lichte maaltijd, koffie, thee, frisdranken, snoep, koek, noten etc. Inbegrepen in de prijs. Een biertje of een wijntje bestellen is ook mogelijk maar daar moet je dan wel apart voor betalen.

Stoelindeling Vonlane bus (bron: http://www.vonlane.com)

Prijs

Voor luxe, gemak, een snellere reis zonder tussenstops en het ‘rockster’ gevoel moet je wel betalen. De ticketprijs ligt dan ook aanzienlijk hoger dan die van de gangbare busmaatschappijen zoals Greyhound, waar ik overigens ook louter goede ervaringen mee heb. Zowel in Texas als andere staten. Ter vergelijking; met de Vonlane bus reis je in drie uur voor ca. $ 90,00 van San Antonio naar Houston, een afstand van 320 kilometer. Met de Greyhound voor slechts $ 20,00. De reistijd op dit traject is met de Greyhound een half uur langer.

USA, Texas, San Antonio, 27 april 2019: de Vonlane bus klaar voor vertrek vanaf het Marriot Rivercenter Hotel (foto: René Hoeflaak)

Kleine letters

De voorwaarden zoals vermeld in de kleine lettertjes zijn bij Vonlane iets gunstiger en klantvriendelijker. Zo krijg je je Vonlane ticketprijs nog terug bij annuleren tot 24 uur voor vertrek. De Greyhound tickets zijn ‘non refundable’. Kortom: voor wie net iets meer kan en wil besteden, gesteld is op luxe en zich als een ‘rockster’ wil laten verwennen op de Texaanse Highway, is de Vonlane bus een aan te raden alternatief.

NB: dit is de eerste blog in een serie over mijn reis door Texas in april 2019.

IMG_6767

USA, Highway in Texas, 28 april 2019 (foto: René Hoeflaak)

 

 

 

 

 

 

 

Categorieën:Stad en land

Tagged as: , , ,

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s