VV Drechtstreek

Papndrecht zaterdag 19 maart 2011; Drechtstreek 1 tegen SVW 1. Uitslag 4-0 (foto: René Hoeflaak)

Vandaag een dagje naar Voetbalvereniging Drechtstreek in Papendrecht. Ruim twintig jaar was ik actief en voetballend lid van de club. Ik bewaar goede herinneringen aan de 65 jarige vereniging, ooit begonnen als bedrijfsvereniging van Aviolanda, de voorloper van vliegtuigfabriek Fokker. Om veertien uur stap ik op de Fast Ferry/Waterbus op de Rotterdamse Willemskade. Om veertien voor drie zet ik op de steiger van het Westeind voet op Papendrechtse bodem.

Papendrecht, vanmiddag; Aanlegsteiger Fast Ferry aan het Westeind (foto: René Hoeflaak)

Daarna flink doorstappen. Via en langs onder meer Theater de Willem, het Golden Tulip Hotel en de Haagbeukhof sta ik drie kwartier later langs één van de bijvelden bij de wedstrijd Drechtstreek 7 tegen Wieldrecht. Het iconenelftal van Drechtstreek 7 wint met 2-1.  Even later sta ik samen met AD verslaggever Bart Schotting langs de zijlijn van Drechtstreek 1, het eerste, tegen SVW 1 uit Gorinchem.  Drechtstreek bestaat 65 jaar. SVW daarentegen honderd jaar.  De festiviteiten in Gorinchem houden niet over, zo lees ik op de site van SVW :-).  Het gaat goed met Drechtstreek. Drechtstreek één wint met 4-0. Vier seniorenelftallen strijden om het kampioenschap, waaronder het eerste elftal. Veel publiek vanmiddag langs het hoofdveld. Lentezonnetje. Het eerste elftal kan immers nog steeds kampioen worden van de tweede klasse F. Toeval of niet. In de week van nummer veertien scoort de nummer veertien van Drechtstreek, Wesley Kiel, een hattrick. John den Dunnen zorgt voor rust en overzicht. Trainer Jan Kroos blij en opgetogen. De jaren negentig avond laat ik voor wat het is.

VV Drechtstreek 7 vanmiddag: Drechtstreker Faisal Wakan in de achtervolging op een aanvaller van Wieldrecht (foto: René Hoeflaak)

VV Drechtstreek; Na negentig minuten wijst het scorebord 4-0 (tegen SVW) aan (foto: René Hoeflaak)

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s