Station Amsterdam Sloterdijk; Op naar 2020

Je mist niets als je dit bericht niet verder leest. Je leven zal niet veranderen. Het is zomaar een bericht met wat feiten en wetenswaardigheden over treinstation Amsterdam Sloterdijk. Het station werd geopend op 29 mei 1983 en is dus relatief nieuw. De status van het station neemt toe. Amsterdam Sloterdijk is een rijzende ster onder de stations. Dagelijks bezoeken bijna veertigduizend reizigers, zoals ik,  dit station.  Het staat daarmee met stip in de Top Tien van drukke Nederlandse stations. In 2008 opende minister Eurlings de “Hemboog” overkapping met nog twee extra sporen. Net als op enkele andere stations heeft La Place haar deuren onlangs gesloten. Dat zag je aankomen. De WC’s waren vies, tafels onafgeruimd en het was sfeerloos. Sloterdijk onwaardig. La Place maakt plaats voor een filiaal van Starbucks. Zoals ik al aangaf, de status van Amsterdam Sloterdijk stijgt. Het tram- en busstation met fietsenstalling wordt voor een slordig zestig miljoen EURO verplaatst en verlaagd naar  Carrascoplein. Dit tot onvrede van reizigersorganisatie ROVER. Zij vinden de verplaatsing maar een achteruitgang en zonde van ons belastinggeld. De reiziger moet dan trappen op en af om op het station te komen. Nu stap je zo de tram uit en het station binnen. ROVER heeft bij mij een zuur imago maar hier is wat voor te zeggen. Zie ook: http://www.rover.nl/

Er wordt druk gewerkt aan het nieuwe bus- en tramstation op station Amsterdam Sloterdijk; zo ook vanochtend (foto: René Hoeflaak)

In en om het station werken nu zeventigduizend mensen. De bedoeling is dat Amsterdam Sloterdijk in 2020 dagelijks honderduizend passagiers ontvangt. Nog een weetje om af te sluiten; Er is in Nederland een Starbucks fanclub met meer dan 35.000 leden.

Categorieën:Stad en land

Tagged as: ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s