Tour de France 2010 in Rotterdam (4): De stemming stijgt bij het stemlokaal

Na een toch wel inspannende dag stembiljetten, paspoorten en rijbewijzen controleren op stemlokaal 365 in Rotterdam, wandel ik vanmiddag door de Rotterdamse Oranjeboomstraat van stempost naar stempost. Niet te verwarren met stempelpost. Geen lange wachtrijen. Van verkiezingskoorts is nergens sprake. Zelfs niet van een lichte verhoging. Van WK koorts/verhoging evenmin. Ik passeer stemburo 314. Tien minuten later sta ik bij stemburo 326, aan de Stieltjesstraat, langs het parcours van Le Grand Depart, de proloog van de Tour de France 2010. Hier stijgt de temperatuur echter wel. De Grand Depart temperatuur wel te verstaan. Op de gevel van Villa Zebra, dus tegenover stemburo 326, prijkt een niet te missen citaat van Gerrie Knetemann: “Op een boterham met pindakaas kun je de tour niet fietsen”. En dat op 250 meter afstand van de grootste pindakaasfabriek van Nederland. Een dagje biljetten checken op een boterham met pindakaas? Zeker ook niet. Nog een paar uur en dan sluiten de stemlokalen. Laat de Tour de France maar beginnen.

Rotterdam, Stieltjesstraat; Een citaat van Gerrie Knetemann , langs het parcours van de Proloog op 3 juli aanstaande (foto: René Hoeflaak)

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s