Rotterdam: Splashtour

Vakantiegevoel in Rotterdam. Gisteren, aan het eind van de middag; Maureen en ik voelen ons toeristen als we op de Blaak  in de Splashtour Bus ( http://www.splashtours.nl/ ) stappen. Een voor ons immers nog onbekende Rotterdamse attractie. Deze amfibiebus rijdt en vaart vijf keer per dag in 75 minuten door de stad en over de Maas. Door haar afmetingen en zwaarte mag de bus niet over en door alle Rotterdamse bruggen en tunnels rijden.

Rotterdam, de “Splashtour”bus gaat stuurboord, richting Blaak (foto: René Hoeflaak)

Via de Erasmusbrug rijden we naar Katendrecht. Bij de SS Rotterdam ondergaan we de “Splash”,  rijdt de bus in het water en verandert de bus in een boot. Rechts wordt stuurboord, de chauffeur wordt kapitein, rijden wordt varen en parkeren wordt aanmeren. Een niet alledaagse ervaring maar – eerlijk is eerlijk- ook niet  echt spectaculair. We varen een klein rondje door de Maashaven, langs SS Rotterdam, door de Parkhaven (met de voorspelbare woordspeling van iedere Rotterdamse gids naar de “pluk ze kaal” straat)  en draaien niet ver van de Waalhaven weer terug.   Op Katendrecht varen en rijden we aan wal. De Splashtour, net geen busrit,  net geen rondvaart. Anyway, het gaat om de “SPLASH”.  Die was en is aardig, maar meer ook niet. Of die ervaring nu € 19,50 pp waard is???

Categorieën:Stad en land

Tagged as:

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s