Turkse stranden in Suriname?

Suriname, Paramaribo, februari 2011: Bushokje met alcoholreclame bij 't Vat (foto: René Hoeflaak)

Eerder berichtte ik over de groeiende belangstelling van China voor Suriname en de uitwerking daarvan op het Surinaamse straatbeeld. Ook Turkije heeft Suriname “ontdekt”. In de Surinaamse krant De Ware Tijd stond vorige week een artikel waarin de komst van een Turks-Nederlandse handelsdelegatie naar Suriname, in oktober, wordt aangekondigd. Eén van de mogelijke plannen van de delegatie is het oprichten van een luchtvaartmaatschappij voor vluchten tussen Istanbul en Paramaribo. “De reis is vooral een oriëntatiereis”, aldus Guven Alkilic, de leider van de handelsdelegatie. Een Turkse toerisme-expert zal tevens de de strandmogelijkheden van Suriname gaan verkennen. “Een strand naar westers model”, zo staat in het artikel. Interessant om deze ontwikkelingen te volgen. Het toerisme in Suriname is immers een groeimarkt. Dus het kan zo maar zijn dat we over enkele jaren op het terras van ’t Vat niet alleen een PARBO djogo zullen drinken maar ook een Turks Efes biertje. Het is daarbij wel de vraag of en hoe we de PARBO- en andere reclame in het Surinaamse straatbeeld zullen terugzien.

Suriname, Paramaribo, februari 2011; Café met PARBO reclame (foto: René Hoeflaak)

In de Ware Tijd van enkele dagen terug stond namelijk ook een bericht dat de wildgroei aan reclameuitingen en billboards langs de openbare weg wordt aangepakt. “Negentig van de honderd borden beschikt niet over een vergunning. Binnen twee weken moeten de eigenaren zich melden bij het Commissariaat voor registratie” zo waarschuwt Jerry Miranda, districtscommissaris van Para. Vooral reclame voor alcohol, in de buurt van scholen, en die voor het kopen van beltegoed is een doorn in het oog. Spannende ontwikkelingen dus in Suriname; De mogelijke komst van Turkse stranden en de twee peilers van Suriname, beltegoed en PARBO, zijn niet langer heilig.

Suriname, Leonsberg (foto: René Hoeflaak)

Categorieën:Stad en land

Tagged as: , , , ,

2 replies

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s