Caïro, terug naar 1993.

Onzekere tijden in Egypte. Op diverse nieuwszenders zie ik live beelden van de demonstraties op het Tahrirplein in Caïro. Nooit eerder zoveel zenders met een “live” webcam op één plein gericht. De avondklok gaat in, de spanning neemt toe. Het is de ” Day of Departure”  Wie regeert morgen over Egypte? En overmorgen?. Op de site van het NRC lees ik een verslag van de slag om de Kasr Al Nile-brug op 31 januari 2011. Zie : http://www.nrc.nl/nieuws/2011/01/31/de-slag-om-de-qasr-al-nil-brug/ .

Egypte, Cairo, 5 april 1993: Vakantiefoto van de Kasr Al Nile-Brug (foto: René Hoeflaak)

Intussen blader ik een ouderwets fotoboek door van mijn reis naar Egypte in 1993. Veel ben ik vergeten. Volgens de foto’s wandel ik op 5 april 1993 van het Egyptisch Museum over de Kasr Al-Nile brug uit 1933 naar de Caïro Tower en terug. Mijn “Day of Arrival”. Geen botsingen of veldslagen. Onder een lentezonnetje kijk ik vanuit de Cairo Tower over het het centrum van de stad en het Tahrirplein. De dagen daarna verkennen we de stad, bezoeken we diverse moskeeen, wandelen we door oude wijken, spreken we Egyptenaren en  proberen we een waterpijp. We verblijven in het gezellige en veilige Windsorhotel. Zie ook:  http://www.windsorcairo.com/ Egypte werd destijds wel geplaagd door aanslagen op toeristische attracties. Maar verder, niets aan de hand. Al Jazeera meldt intussen dat de intussen dat de spanning toeneemt. Vanuit de bruggen naar het Tahrirplein worden gevechten gemeld. Ik kijk nog even op de site van de Caïro Tower. De site opent met de woorden; “Cairo, The City That Never Sleeps“.

Egypte, Cairo; 5 april 1993; Autopech in het centrum van de stad (foto: René Hoeflaak)

Categorieën:Stad en land

Tagged as: , , ,

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s