Vietnam (2)

Rondom de tiende januari ontkom ik er niet aan om terug te denken aan de tiende januari van 1995. Dat zal altijd zo blijven. Die dag zal ik nooit meer vergeten. Vandaag twintig jaar geleden. Een voor mij bijzondere dag in Vietnam. Twee jaar geleden schreef ik er een blog over.

renehoeflaak.com

Januari 2013; President Barack Obama is druk bezig zijn nieuwe ministersploeg samen te stellen. Als Minister van Defensie werd deze week Chuck Hagel genoemd. Voor de post van Buitenlandse zaken gonst al weken de naam van John Kerry. Hagel en Kerry zijn beiden oud Vietnam-veteranen. Beide heren staan bekend om hun terughoudendheid waar het gaat om het inzetten van het Amerikaanse leger in verre oorden. “Want Chuck Hagel weet wat het is om jonge Amerikanen op erop uit te sturen om te vechten en te bloeden in de drek” zo citeert de Volkskrant vandaag de president. Ik voel met Hagel mee. Snel zal duidelijk zijn waarom.

Vietnam, 4 januari 1995: Hiền Lương bruggen. Tot 1975 de grensbrug tussen Noord- en Zuid Vietnam (foto: René Hoeflaak) Vietnam, 4 januari 1995: Hiền Lương brug. Tot 1975 de grensbrug tussen Noord- en Zuid Vietnam (foto: René Hoeflaak)

Januari, Vietnam, jong en bloed. Voor mij persoonlijk denk ik dan terug aan mijn eigen Vietnamtijd. Maar dan in de winter van 1995. Erop uitgestuurd door mijzelf huur ik op rondreis door Vietnam op Eerste Kerstdag 1994 een fiets bij het…

View original post 440 woorden meer

Categorieën:Stad en land

Tagged as: , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s